Salutació

Edició 2023

Ja ha passat un any des que vàrem poder fer realitat la Transconca. Estem molt satisfets de la participació que vàrem tenir i que va superar totes les previsions. L’objectiu que ens havíem marcat de ser un esdeveniment popular, familiar i de festa, es va aconseguir. A més de donar suport i visibilitat a les malalties minoritàries de les MPS.

Hem pogut treballar durant tot aquest any, amb l’experiència de la primera edició i sobretot dels vostres comentaris i aportacions. També hem mantingut contacte amb els organitzadors de la

Transequia (que tenen una llarga trajectòria d’edicions organitzades) per compartir idees i propostes.

Per això estem treballant intensament i millorant alguns aspectes organitzatius, com la possibilitat de recollir els dorsal els dies abans o separar els participants amb bicicleta dels que aneu a peu.

Estem preparant aquesta nova edició pel proper diumenge 26 de febrer de 2023 amb moltes ganes i il·lusió esperant poder mantenir la participació.

Als que vàreu participar l’any passat us volem demanar que repetiu, que us esperem, i als que no vàreu poder venir, animar-vos a que vingueu i participeu.

Antoni Mabras Marimon
Alcalde de la Pobla de Claramunt

Ajuntament de la Pobla de Claramunt

Des de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, conjuntament amb l’associació MPS-Lisosomals, i dels municipis de la Conca d’Òdena (Castellolí, Igualada, Jorba, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí) estem preparant una nova edició de la Transconca, amb molta il·lusió i ganes que tingui la mateixa, o millor participació que la de l’any passat.

L’experiència viscuda el febrer del 2022, va ser molt enriquidora tant pel que significava de suport a les malalties minoritàries de les MPS com per l’acollida que vàrem poder fer a tots als participants. Feia temps que buscàvem una proposta que encaixes al nostre municipi i que pogués donar suport a l’entitat MPS Lisosomals, entitat nascuda a la Pobla de Claramunt. A més s’afegeix, la força i l’atractiu que té, pel fet d’implicar als set municipis de la Conca d’Òdena en un mateix projecte.

La Transconca és una oportunitat pel nostre municipi, que volem aprofitar. Hem demostrat que tenim la capacitat d’organitzar i acollir un esdeveniment important. Tot això ens permet donar-nos a conèixer com a pobla i destí.

Us animo a participar-hi i que gaudiu de la Transconca, del paisatge, de l’entorn, de l’ambient i al mateix temps tingueu la satisfacció d’estar al costat de les malalties minoritàries. Us esperem!

Jordi Cruz Villalba
Director de MPS

Associació MPS

Aquest és un any molt especial per a nosaltres, celebrem els vint anys de l’entitat. És una fita molt important i que ens omple d’orgull. Hem aconseguit fer un llarg recorregut que no ens imaginàvem mai. Però aquesta aventura no s’atura aquí, hem de continuar endavant al costat dels afectats que pateixen aquestes malalties i de les seves famílies.

L’any passat vàrem poder fer realitat la Transconca, un projecte que va ser molt ben acollit i que va tenir molta participació. N’estem molt contents i agraïts. Ens agradaria poder-la organitzar molts anys més, al voltant del dia mundial de les malalties minoritàries. Aquest esdeveniment és una gran oportunitat per donar visibilitat a les malalties minoritàries de les MPS, amb l’objectiu de millorar els seus tractaments i sobretot la qualitat de vida dels afectats.

Preparem una nova edició de la Transconca, conjuntament amb l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, al que agraïm molt sincerament el seu suport i compromís, igual que la resta d’ajuntaments de la Conca d’Òdena. Ho fem amb molta il·lusió. La vostra participació és un revulsiu per a tots nosaltres, a més d’arrencar un somriure a tots els nens i nenes que pateixen les MPS i dels seus familiars. Moltes gràcies i ens veiem el diumenge 26 de febrer.