TRANSCONCA  |  25 DE FEBRER DE 2024   |  MUNICIPIS CONCA D’ÒDENA

Presentació

La Transconca és una iniciativa que neix de la bona connexió entre l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i de l’Associació de les Mucopolisacaridosis i Síndromes relacionats.

Una història al darrera

La Sofia va néixer l’any 1998 a la Pobla de Claramunt, una nena molt alegre com moltes del poble. De ben petita li varen diagnosticar la malaltia de Sanfilippo i aquest fet va fer canviar tots els objectius i propòsits de la família. Per lluitar contra aquesta malaltia minoritària i rara es va crear l’Associació Sanfilippo. La Sofia va ser el motor del que és aquesta entitat actualment; un gran i excel·lent moviment associatiu per ajudar a les persones amb aquest tipus de malalties.

La Sofia ens va deixar l’any 2017, però l’esperit i la lluita segueix endavant. Avui en dia l’entitat ha passat a dir-se MPS-Lisosomals perquè aglutina totes les malalties que engloben les mateixes patologies. Són moltes les iniciatives que es porten a terme per donar suport a les famílies afectades, donar suport a la investigació i donar visibilitat.

Des de sempre hi ha hagut molt bona sintonia entre l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt i MPS-Lisosomals pel que quedava pendent fer un projecte important a l’alçada dels compromisos que sempre hi ha hagut. És per això que neix la Transconca amb molta il·lusió i ganes.    

Organitza i col·labora